Workshop: ‘Autisme Anders Ervaren’

Hoe voelt het om autisme te hebben? De omgeving van iemand met autisme vraagt zich dit niet zelden af. Laat in de workshop ‘Autisme Anders Ervaren’ uw zintuigen, uw brein en uw gevoel kennismaken met autisme

Omschrijving:

Deze scholing start met een lezing waarin de meest actuele theorie over autisme op beeldende wijze aan de deelnemers overgebracht wordt. Suzanne heeft niet alleen een zeer brede theoretische kennis, maar heeft ook 25 jaar onderwijservaring én is ervaringsdeskundige. Juist deze combinatie wordt door deelnemers als zeer prettig ervaren.

Na de lezing komt de theorie tot leven in de workshop ‘Autisme anders ervaren’!

U ervaart tijdens twaalf, door ervaringsdeskundigen ontwikkelde, ervaringen wat het kan betekenen om autisme te hebben. Elke ervaring wordt aangevuld met een sterke theoretische onderbouwing zodat u gemakkelijk de transfer kan maken naar de informatie uit lezing ‘Autisme Anders Bekijken’. De ervaringen hebben steeds een link met één van de ondersteuningsgebieden uit het Autismepaspoort ® .

U ervaart bijvoorbeeld hoe het is om zintuiglijk overprikkeld te raken door middel van een virtual-reality ervaring of uit welke deelopdrachten een op het oog makkelijke opdracht bestaat. Ook leer je bijvoorbeeld hoe het is om na te moeten denken over dingen die je normaal gesproken op de automatische piloot doet. Een impactvolle ochtend of middag waar nog lang over nagepraat wordt!

 Waar:

Bijeenkomsten worden op uw eigen locatie verzorgd. In overleg kan er ook uitgeweken worden naar een beschikbare ruimte in Utrecht.

Aantal deelnemers:

De workshop wordt gegeven voor groepen van 10 tot 25 personen en begeleid door twee ervaringsdeskundige trainers. Indien de groep groter is, kan er een maatwerkprogramma gemaakt worden waarin de deelnemers in een zogenaamde carrousel alles kunnen meemaken.

Voor wie:

– leerkrachten BO/SO/VO/VSO
– intern begeleiders
– logopedisten
– orthopedagogen
– vakleerkrachten
– ambulant begeleiders
– zorgmedewerkers en assistenten
– ouders en/of betrokkenen

Informatie:

Wilt u meer informatie over deze workshop? Klik dan hier.

Kosten: 

Neem contact met ons op via het formulier of bel naar 06-52052603

Klik hier voor meer informatie of om aan te vragen.

Snel navigeren naar het andere aanbod: 

Cursus: Autisme Anders Bekijken 
Studiedag: Autisme Anders Bekijken & Ervaren 
Lezing: Autisme Anders Bekijken
Lezing: Anders Kijken Naar Gedrag
Lezing: Anders kijken naar kinderen met autisme en VB
Lezing: Vind je eigen weg met jouw autisme
Lezing: Het autismepaspoort
Module: Autisme & Stress 
Module: Emotionele Ontwikkeling
Workshop: Autisme Anders Ervaren 
Workshop: Autisme Anders Benaderen
Workshop: De Autiscan in jouw klas
Consultatie: Diverse mogelijkheden