Lezing: ‘Autisme anders bekijken’

2016-10-24 13.15.07

Autisme anders bekijken kost niets, maar levert heel veel op!

Veel van de ondersteuningsbehoeften van kinderen met autisme zijn niet zichtbaar aan de buitenkant. Sterker nog; als je je blijft richten op gedrag wat je ziet, vind je vaak niet de aansluiting die je zoekt. Waarom doet een kind wat hij doet, wat levert dat gedrag hem of haar op? Die vragen horen bij ‘Autisme anders bekijken’!

In een 2-3 uur durende, interactieve lezing neemt Suzanne de deelnemers mee in de onzichtbare wereld die autisme heet. De acht thema’s die op het autismepaspoort staan komen allemaal aan bod. Dit zijn de wérkelijke oorzaken van gedrag van kinderen met autisme. Pas als je deze (h)erkent, en dáár je gedrag (en de omgeving) op aanpast, kun je pASSend onderwijs (of zorg) bieden. Het gaat dan bijvoorbeeld over de emotionele ontwikkeling, de zintuiglijke waarneming en de manier van communiceren.

Aan de hand van herkenbare en vaak confronterende voorbeelden worden de deelnemers gestimuleerd om onder de waterspiegel te kijken bij de benadering van deze kinderen. De acht ondersteuningsbehoeften die worden behandeld zijn voortgekomen uit Suzanne’s (prijswinnend) master-onderzoek, en worden uitgebreid beschreven in haar boek ‘Autisme anders bekijken’.

De lezing Autisme anders bekijken wordt op aanvraag bij u op school of instelling gegeven, en is gevalideerd voor 2 RU in het Lerarenregister. (Maximaal aantal deelnemers 50).

Klik hier voor aanvragen of meer informatie.

Snel navigeren naar het andere aanbod: 

Studiedag – Autisme Anders Bekijken & Ervaren 
Cursus – Autisme Anders Bekijken
Lezing – Anders Kijken Naar Gedrag
Module – Autisme Anders Benaderen
Module – Emotionele Ontwikkeling
Workshop – Autisme Anders Ervaren 
De Auti-scan in jouw klas 

Lezing autisme anders bekjijken