Lezing: ‘Autisme anders bekijken’

Veel van de ondersteuningsbehoeften van kinderen met autisme zijn niet zichtbaar aan de buitenkant. Sterker nog; als je je blijft richten op gedrag wat je ziet, vind je vaak niet de aansluiting die je zoekt. Waarom doet een kind wat hij doet, wat levert dat gedrag hem of haar op? Die vragen horen bij ‘Autisme anders bekijken’!

Omschrijving:

In een 2 of 3 uur durende, interactieve lezing neemt Suzanne Agterberg-Rouwhorst de deelnemers mee in de onzichtbare wereld die autisme heet. De acht thema’s die op  het autismepaspoort staan komen allemaal aan bod. Dit zijn de wérkelijke oorzaken van gedrag van kinderen met autisme. Pas als je deze (h)erkent, en dáár je gedrag (en de omgeving) op aanpast, kun je pASSend onderwijs (of zorg) bieden. Het gaat dan bijvoorbeeld over de emotionele ontwikkeling, de zintuiglijke waarneming en de manier van communiceren.

Aan de hand van herkenbare en vaak confronterende voorbeelden worden de deelnemers gestimuleerd om onder de waterspiegel te kijken bij de benadering van deze kinderen. De acht ondersteuningsbehoeften die worden behandeld zijn voortgekomen uit Suzanne’s (prijswinnend) master-onderzoek en worden uitgebreid beschreven in haar  boeken ‘Autisme anders bekijken’ en het psycho-educatie boek ‘Vind je eigen weg met jouw autisme’ waarvan u (naar keuze) een gratis exemplaar ontvangt. Suzanne heeft niet alleen een zeer brede theoretische kennis, maar heeft ook 25 jaar onderwijservaring én is ervaringsdeskundige. Juist deze combinatie wordt door deelnemers als zeer prettig ervaren.

De lezing Autisme Anders Bekijken is gevalideerd door het Lerarenportfolio en wordt ook aangeboden vanuit de Nederlandse Vereniging voor Autisme (ledenkorting). De lezing wordt vaak uitgebreid met één (of meerdere) beschikbare workshops van Spectrumvisie.

Waar:

Bijeenkomsten worden op uw eigen locatie verzorgd. In overleg kan er ook uitgeweken worden naar een beschikbare ruimte in Utrecht.

Aantal deelnemers:

De lezing wordt gegeven aan groepen van 10 tot 100 personen

Voor wie:

– leerkrachten BO/SO/VO/VSO
– klassenassistenten
– intern begeleiders
– logopedisten
– orthopedagogen
– vakleerkrachten
– ambulant begeleiders
– zorgmedewerkers
– ouders en/of betrokkenen

Kosten:

Neem contact met ons op via het formulier of bel naar 06-52052603

 

Snel navigeren naar het andere aanbod: 

Cursus: Autisme Anders Bekijken 
Studiedag: Autisme Anders Bekijken & Ervaren 
Lezing: Autisme Anders Bekijken
Lezing: Anders Kijken Naar Gedrag
Lezing: Anders kijken naar kinderen met autisme en VB
Lezing: Vind je eigen weg met jouw autisme
Lezing: Het autismepaspoort
Module: Autisme & Stress 
Module: Emotionele Ontwikkeling
Workshop: Autisme Anders Ervaren 
Workshop: Autisme Anders Benaderen
Workshop: De Autiscan in jouw klas
Consultatie: Diverse mogelijkheden