Lezing: Psycho-educatie – Vind je eigen weg met jouw autisme

In het boek ‘Vind je eigen weg met jouw autisme’ worden de acht thema’s die ‘ onder de waterspiegel’ spelen bij jongeren met autisme behandeld. De theorie is voortgekomen uit het prijswinnende masteronderzoek ‘Autisme, een andere wereld’, en is eerder beschreven in het boek ‘Autisme anders bekijken’.
In deze lezing gaan we echter een stap verder… de theorie wordt vertaald naar de belevingswereld van tieners met autisme aan de hand van de metafoor van het brein met de zandweggetjes’. Je leert hoe je met kinderen kunt praten over hun autisme en vooral… over wat zij nodig hebben om het goed te kunnen doen op school of thuis!

 

Deze lezing is daarmee gericht op mogelijke praktische aanpassingen thuis, in de klas/ school of daarbuiten. Het (gratis downloadbare) werkboek dat bij het boek hoort wordt hierin ook meegenomen, zodat leerkrachten en begeleiders goed weten hoe zij met dit boek aan de slag kunnen gaan met hun leerlingen/ cliënten. De ‘verkeersregelaars’ worden uitgelegd als hulpmiddel voor kinderen om zich beter te kunnen handhaven , en met de lezing wordt een pakket met pictogrammen/ hulpmiddelen geleverd.

Uiteraard hoort ook een exemplaar van het nieuwe psycho-educatieboek ‘Vind je eigen weg met jouw autisme’ tot het aanbod, net als een spreekbeurtpakket voor kinderen die al zo ver zijn dat ze aan hun klas willen uitleggen wat hun autisme inhoudt.

Duur: 2,5 uur
Kosten: 795,- (exclusief BTW)

NvA leden krijgen 10% korting