Workshops

Spectrumvisie biedt twee autisme-workshops aan. Los af te nemen maar ook uitstekend geschikt om als ’topping’ te gebruiken bij één van de lezingen die we verzorgen. Een ideale manier om de theorie aan de praktijk te verbinden. Er kan gekozen worden voor het populaire ‘Autisme anders ervaren‘ waar maximaal 20 mensen tegelijk kunnen ervaren hoe het is om een vorm van autisme te hebben. Het kenmerkende onderscheid wat wordt gemaakt, is dat deze workshop niet alleen bedácht is door mensen met autisme, maar ook begeleidt wordt door iemand met autisme.

In de workshop ‘Autisme anders benaderen’ koppel je eerder behandelde theorie aan jouw eigen praktijk door middel van een aantal uitdagende opdrachten. Mooie gesprekken zijn een absolute garantie!

In de workshop ‘Autiscan in jouw klas‘ die je afneemt tegelijk met één van onze lezingen of andere workshops, bezoekt iemand met autisme en een anders werkende zintuiglijke waarneming jouw klaslokaal. Hij inventariseert jouw inrichting samen met de spreekster van de lezing. Je ontvangt, na dit bezoek een mail met de bevindingen en tips/tools voor mogelijke aanpassingen. Deze zullen niet altijd gepaard hoeven te gaan met forse investeringen en de bevindingen zijn vaak op andere lokalen toe te passen. Een tip!